Viides keikkani oli legendaarinen Ruisrock. :)
Ryhmämme hoiti portilla turvatarkastuksia, satunnaisesti myös lipuntarkastuksia.

Muutaman asiakkaan edesottamukset nauratti kyllä aika lailla.
Eräskin herra yritti ihan pokkana päästä portista läpi Lidlin kahden litran limsapullon kanssa! :D
Oli tunkenut sen housuihinsa. Olisi päässyt läpikin, jos en olisi sivusta huutanut. Noissa tilanteissa ei ole paljoa aikaa syynäämiseen, varmaan kyseinen festivaalivieraskin sen tiesi. Mutta olipa jätkällä pokkaa edes yrittää. :)

Ruisrockin " kerran päivässä sisään ja ulos " - politiikka tuntui hämmästyttävän monia. Onhan se toki ikävää, jos Lempibändi Nro 1 esiintyy klo 12.00 ja Lempibändi Nro 2 vasta 22.30. Siinä on aika pitkä odotusaika, itse en ainakaan jaksaisi. Mutta näillä säännöillä mennään, eikä järjestyksenvalvojalle valittaminen auta yhtään.

Lipuntarkastajilla oli hienot sädepyssyt, joilla luettiin lippujen viivakoodit. Jos lipulla oli jo kerran tultu sisälle, kone piippasi ja kertoi lipun olevan käytetty. Tällaisissa tilanteissa tarkastajien piti nostaa käsi ylös ja odottaa järkkäriä paikalle. Kerran sitten menin katsomaan, että mikä on ongelma. Tilanne oli täysin selkeä, asiakas oli käynyt välillä teltallaan. Ei voi mitään, sisään ei voi enää tulla. Tein kantani mielestäni erittäin selväksi ja kun näin asiakkaan kääntyvän pois päin, poistuin itsekin paikalta vähän matkan päähän. Ei mene kauankaan, kun sama mies kääntyy takaisin ja alkaa maanitella lippuja tarkastavaa rouvaa. Aikansa siinä herra jankkasi ja mitä teki lipuntarkastaja?
Päästi äijän sisälle.

Henkilökohtaisesti mulle on se ja sama, vaikka kaikki pääsisivät ilmaiseksi sisälle. Mutta jos olet jo valmiiksi sitä mieltä, että päästät kaikki sisälle vaikka lipunlukukone piippaisikin, niin miksi pyytää järjestyksenvalvojaa paikalle? Odotettiinko multa jotain taikavoimia, jolla olisin saanut lipun käyttökelpoiseksi?

Harmikseni ehdin olla Ruisrockissa vain yhden päivän. Sairastuin sitten ikävään mahatautiin. :/
Kyllä mä todellakin olisin mieluummin ollut töissä kuin kipeenä. Mutta nyt kävi näin.